Verzekeren

Sluit direct uw verzekering af!

Auto verzekering nodig? Regel het hier bij Auto Surhuisterveen


Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Hoe vind je een goedkope autoverzekering met goede dekking voor jouw auto? Naast alle verschillende premies en voorwaarden die autoverzekeraars hebben, zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten. Daarom geven we je hier even een overzicht van een aantal belangrijke punten die je in overweging moet nemen bij het online vergelijken en afsluiten van een autoverzekering.

Wat is de ‘Bonus-malusladder’

Autoverzekeraars kijken bij het berekenen van jouw autoverzekering premie naar je rijgedrag. Als je altijd schadeloos rijdt en dus nooit schade claimt sta je hoger op de bonus-malusladder. Dit zorgt ervoor dat je een relatief lage premie krijgt. Hoe vaker je schade claimt, hoe lager je op de bonus-malusladder komt te staan en hoe hoger de premie van je autoverzekering zal uitvallen.

Hoeveel schadevrije jaren heb je?

Hoe hoog je op de bonus-malusladder staat hangt dus af van het aantal schadevrije jaren dat je rijdt. De autoverzekeraars gaan uit van een basispremie en indien je een jaar schadevrij rijdt ga je een trede op de ladder omhoog. Indien je echter wel in een jaar schade rijdt daal je meestal in een keer meerdere treden op deze ladder. Het is dus relatief lastiger om hoger op de bonus-malusladder te komen.

Overige zaken die je premie be´nvloeden

Naast de bovenstaande onderdelen is de hoogte van je autoverzekering premie ook afhankelijk van onder andere je leeftijd, je postcode, het type auto, de staat van de auto en het aantal kilometers dat je gereden hebt. Als je gemiddeld veel kilometers rijdt vorm je voor de verzekeraars een hoger risico en dat kan dan tot gevolge hebben dat je een hogere premie krijgt. Wees echter altijd eerlijk met het opgeven van je gereden kilometers bij het online vergelijken en afsluiten van een verzekering! De verzekeraars zullen dit altijd controleren en indien je het aantal kilometers niet naar waarheid hebt ingevuld kan de autoverzekeraar besluiten je te royeren. Dat houdt in dat je niet verzekerd bent.Wij regelen alles voor u

Laat Auto Surhuisterveen de juiste autoverzekering voor u regelen. Wij bieden de expertise zodat u later niet voor verassing komt te staan!


Meer weten over autoverzekeringen? Bel ons 051-2361578 of info@autosurhuisterveen.nl